Android ще се обновява всеки месец

Posted by in on August 21, 2015 . 0 Comments.

android-security-update

Stagefright e бъг в ядрото на Android, който успя да уплаши дори някои от най-големите производители на мобилни телефони. Ето защо вече са предприети конкретни действия за отстраняването на проблема.

За да подсигури сигурността на своите устройства, Google ще пуска редовни софтуерни актуализации по въздуха. Това ще направят и Samsung и LG.

“LG ще предоставят ъпдейти за сигурността всеки месец, които потребителите ще могат да получават веднага. Ние вярваме, че тези важни стъпки ще демонстрират пред клиентите ни, че сигурността е наш приоритет“, каза представител на LG чрез wired.com.

Samsung също обяви своите подобни планове в блог пост: „Samsung Electronics ще приложи нов процес на актуализация на Android за по-бърз пренос по въздуха на подсигуряващи ъпдейти, когато сигурността е компрометирана. Тези защитни актуализации ще бъдат редовни – около веднъж месечно.“

Що се отнася до Google, нейните актуализации ще бъдат гъвкави, за да се защити цялата Nexus линия. „Първият ъпдейт за сигурността започна на 5-ти август за Nexus 4, Nexus 5, Nexus 6, Nexus 7, Nexus 9, Nexus 10 и Nexus Player“, написаха в блог пост Adrian Ludwig, главен инженер за Android Security, и Venkat Rapaka, директор на продуктовия мениджмънт на Nexus.

Първите обновления на трите компании ще са насочени към Stagefright уязвимостта, която би позволила на хакерите да получат достъп до Android устройствата чрез изпращане на злонамерени текстови съобщения. Въпреки че проблемът беше лесен за дефиниране и намиране и Google вече имаше готово решение, когато съобщи новината миналата седмица, изчистването на цялата екосистема на Android се оказа различна история. При повечето устройства актуализациите на операционната система на Google зависят от съответните производители. Добрата новина е, че реакцията към проблема Stagefright беше необичайно бърза.

В допълнение към тези нови планове за сигурността, обявени от Google, Samsung и LG, други големи производители на мобилни телефони, като HTC, Sony и Android One, също съобщиха, че ще защитят устройствата си от Stagefright.

Tags: Android, Stagefright, Google Last update: August 21, 2015

Comments

Leave a Comment

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url with http://)
* Comment: