Наследниците на iPhone 7 ще имат OLED дисплей

Posted by in on December 11, 2015 . 0 Comments.

apple-iphone-oled-display

Само за няколко седмици три отделни доклада посочиха, че Apple ще заложи на OLED (organic light-emitting diode) дисплеи в своите флагмани. Това обаче може би няма да стане веднага, за съжаление на много от нас.

iPhone 7 вероятно ще бъде с LCD (liquid crystal display) дисплей, а OLED технология в екрана може би ще видим през 2018 г.

Samsung иска да продаде OLED техлоногията на Apple за производство на iPhone-и. Apple може би е единственият смартфон производител, който може да мотивира и други компании да използват OLED технологията в бъдеще. Като основни доставчици на OLED дисплеи за Apple в докладите се посочват LG и Samsung.

Някои от предимствата, които OLED дисплеите имат над LCD дисплеите, са:

- по-детайлни изображения,

- ярки цветове,

- изключително богато и наситено черно,

- по-добра енергийна ефективност.

LCD дисплеите са по-евтини за масово производство, отколкото OLED. Но, от своя страна, светодиодите, енергоспестяването и другите характеристики на OLED технологията я правят безспорен победител в дългосрочен план. Това е причината Apple да започне преговори с доставчиците.

Според вече споменатите доклади, Samsung е единствената компания, която може да предложи надеждно масово производство на OLED екрани за достатъчно много смартфони. Компанията вече окомплектова своите Galaxy модели с OLED дисплеи.

Говори се също, че Apple може да използва OLED и LCD технологиите за iPhone-ите на 2018 г. Вероятно „бюджетните“ мобилни устройства на Apple ще бъдат с LCD дисплеи.

Ако следва досегашния си график, Apple трябва да представи iPhone 8 през 2018 г. През 2016 г. очакваме iPhone 7, а през 2017 – iPhone 7s.

Решението на Apple да използва OLED дисплеи в iPhone устройствата си не е изненадващо, като се има предвид, че компанията вече заложи на OLED технологията за дисплеите на Apple Watch.

Tags: iPhone 7, iPhone 7s, iPhone 8, OLED Last update: December 11, 2015

Comments

Leave a Comment

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url with http://)
* Comment: