Facebook пусна 360-градуса видео поддръжка за iPhone и iPad

Posted by in on December 02, 2015 . 0 Comments.

360-video on iphone

Facebook стартира нова функция, която позволява на потребителите да гледат видео в 360-градусов формат от различни ъгли. Първоначално тази възможност беше въведена за Android устройства, но след силния положителен отзвук фукцията вече е налична и за iOS.

360-градусовите видеоклипове се снимат със специални камери, които позволяват да се обхване по-голям ъгъл около тях. Функцията ще позволява на потребителя да променя ъгъла на екрана чрез курсора при десктоп устройства или чрез плъзгане на пръст в горната част на видеото – за мобилни устройства (смартфони и таблети). А може и просто да местите телефона си – следвайки вашите движения, той сам ще завърта картината.

Новата екстра на Facebook ще даде възможност на хората да споделят новини и забавни видеоклипове по по-динамичен начин. Компанията в момента си партнира с производители на камери, за да се предостави възможност на потребителите да качват свои собствени 360-градусови видеа.

Facebook стартира и специален сайт за 360-градусови клипове, където потребителите могат да научат как да запишат и да споделят такива. Уебсайтът ще предлага на потребителите полезни съвети, трикове и насоки, както и отговори на често задавани въпроси.

Първите 360-градусови видеа ще бъдат реклами на партньорите на Facebook – Star Wars, GoPro, AT&T, Nescafe, Samsung, Disney, Saturday Night Live и много други.

Поддръжката на новите видеа е налична не само за iPhone и iPad, но и за Samsung Gear VR.

Tags: iPhone, iPad, Facebook Last update: December 02, 2015

Comments

Leave a Comment

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url with http://)
* Comment: