Google откри 11 опасни бъга в софтуера на Galaxy S6 Edge

Posted by in on November 18, 2015 . 0 Comments.

Samsung Galaxy S6 Edge

Тъй като по начало Android е по-отворена операционна система от iOS, нейната сигурност е доста по-често компрометирана. Android телефони правят Samsung, LG и др. технологични гиганти, които често модифицират базовия Android на Google, за да го адаптират според техните виждания.

Google отбелязва, че в някои случаи този допълнително преработен код може да бъде уязвим за хакери.

Наскоро изследователите от екипа Project Zero на Google решили да тестват сигурността на Samsung Galaxy S6 Edge и открили доста големи пропуски. След тестове на устройството в САЩ и Европа, учените открили общо 11 бъга, включително един, който позволява да се изпълни код, след като той вече е бил изтрит.

Изследователите на Google изглежда са разтревожени, тъй като се оказало, че не е необходимо много време някой да намери този пропуск и да се възползва от него.

Като се има предвид репутацията на Samsung и програмата за сигурност Knox на компанията, интересно е сега да се наблюдава тази ситуация, в която едно флагманско устройство има толкова много пропуски в сигурността.

Samsung обаче не губи време. Компанията отстрани осем от бъговете чрез ъпдейт, който пусна през октомври. Сега очакваме втора актуализация през ноември, която да премахне останалите три грешки. Екипът на Google, който е правил тестовете, е установил, че осем от въпросните грешки наистина са фиксирани.

Другите три бъга засягат пропуски в паметта относно снимките и изпълнението на JavaScript, използван в имейли.

Трябва да отбележим, че най-тежките проблеми бяха отстранени с октомврийския ъпдейт, така че трите, които остават, са малко по-леки.

Не е ясно дали такива софтуерни дупки има и в други водещи устройства, като Galaxy S6 и Note 5. Може би ще е добре и тези устройства да получат предстоящата актуализация през ноември.

Проблемите със сигурността засягат пряко много потребители. Затова е добре, когато се вижда, че Samsung работи за справяне с тях възможно най-бързо.

Tags: Samsung Galaxy S6 Edge, Android, Google Last update: November 24, 2015

Comments

Leave a Comment

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url with http://)
* Comment: