HTC представи новия си флагман One A9

Posted by in on October 27, 2015 . 0 Comments.

HTC One A9

Веднага след представянето на новия смартфон HTC One A9, съпоставките между слуховете и реалността започнаха. Като производител на оригинално оборудване, компанията реализира доста добри проекти. Докато много технологични компании правят телефоните си от пластмаса, HTC залага на металните корпуси. Тайванският технологичен гигат създава някои от най-красивите Android телефони, които се превръщат в съперници на Samsung, Huawei и Motorola. В същото време, именно представителите на тези конкурентни брандове може би са причината за неуспеха на M9.

Сега, няколко месеца след появата на M9, на 20 октомври HTC представи втория си „герой“ за тази година, който има тежката задача да пребори сериозна конкуренция.

HTC One A9, известен и като „Aero”, е едно от първите устройства, които идват с най-новия чип на Qualcomm, с последната платфома на Google – Android 6.0 Marshmallow, и с доста обещаваща камера.

Устройството от серията „One” балансира между дизайн, цена и характеристики. В модела виждаме удивителна прилика с iPhone на Apple. Според компанията HTC обаче, това е комбинация от всички дизайни, които някога е представяла. Например, полираната текстура на гърба напомня на тази на M8 от 2014 г., матовите странични ръбове са от M9, пластмасовите антенни линии имитират тези на M7, задната камера в центъра е копие на тази на One E9. И все пак, като цяло формата на One A9 е като тази на iPhone 6s.

Преди представянето му, главният изпълнителен директор и председател Cher Wang заяви, че A9 може да бъде добра алтернатива на iPhone.

Новият телефон е удобен за хващане, благодарение на извитите му метални ръбове и 5-инчовия 1080p AMOLED екран. Използва се лесно и бързо ще забележите, че изобщо не е тромав, както много други устройства с този размер. A9 е по-гладък от M9, но не толкова лъскав като M8. Теглото му е 143 грама (като на iPhone 6s) и изглежда като типичен премиум телефон.

Да разгледаме A9 и отвътре. Моделът е с процесор на Qualcomm – 64-битов 8-ядрен Snapdragon 617 на 1.5 GHz, 2 или 3 GB RAM и 16 или 32 GB вградена памет. Източници твърдят, че комбинацията 3 GB RAM + 32 GB място за съхранение е предназначена за Америка, докато 2 GB RAM + 16 GB място за съхранение отива на британските пазари. И двете разновидности са с разширителен microSD слот.

В новото устройство виждаме още 2150 mAh батерия, бърза LTE връзка и четец на пръстови отпечатъци.

Цветовите варианти са много – сребърен опал, графитено сиво, плътен гранат, златен топаз. Цената му ще е около $400, а по рафтовете го очакваме в средата на ноември.

Tags: HTC One A9, HTC Aero Last update: October 27, 2015

Comments

Leave a Comment

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url with http://)
* Comment: