Какво ново да очакваме от iOS 9

Posted by in on September 03, 2015 . 0 Comments.

iOS 9

Apple подготвя операционната си система iOS 9, която ще се появи през септември. iPhone и iPad устройствата ще получат по-умна Siri, подобрена апликация Maps – за обществения транспорт, нови вградени приложения.

iOS 9 е третият голям проект на Apple за този месец – да не забравяме представянето на iPhone 6S и iPhone 6S Plus на 9 септември.

Новите iOS 9 функции включват няколко преработени вградени приложения и няколко нови. Новата версия на iOS ще е съвместима с iPhone, iPad и дори с iPod touch устройствата.

 

Siri

Siri в iOS 9 е все така интелигентен съперник на Google Now. Новата основна асистента се нарича Proactiv. Тя предлага по много по-интуитивен начин информация, която може да ви е интересна и полезна. Тези предложения ще зависят от часа и мястото, на което се намирате.

Още някои нови интересни въведения в Siri:

-       при обаждане от непознат номер, Siri ще търси данни за него, за да може все пак да ви покаже кой се обажда;

-       всички данни, които се обработват от iPhone-а ви, ще се задържат в него, а няма да бъдат изпращани в облака – много добра защита на личните данни, каквато не предлага Google Now;

-       асистентът ще следи какви приложения инсталирате и ще ви предлага други подобни, които може би ще са ви полезни.

 

Apple Pay

Системата за мобилни плащания Apple Pay навлиза и във Великобритания, като ще включва поддръжката на още банки и банкови карти. Passbook ще бъде заменено от приложението Wallet. В Wallet на едно място ще са събрани вашите кредитни и дебитни карти, ваучери, карти за лоялни клиенти и др.

 

Други

Новата версия на Notes вече ще позволява по-„динамични“ бележки – с драсканици, рисуване на картинки, списъци.

От Apple Maps навигацията в iOS 9 ще могат да се възползват вече и пешеходците и ползващите градския транспорт (метро, автобуси и др.). Новите опции на Maps засега ще бъдат налични само за 20 града, сред които Сан Франциско, Ню Йорк, Лондон, Берлин, Пекин и др.

iOS 9 идва и с новото приложение News – естествено, за четене на новини от доста голям списък със сайтове.

 

Мултитаскингът на iOS 9 в iPad

Екранът на устройството ще може да бъде разделян на две – за използване на две приложения едновременно. Ще може да избирате между 50:50 или 30:70. При гледане на видео то ще може да се покаже в отделна кутийка, която да местите навсякъде по екрана.

 

Последната версия на операционната система на Apple много ще ви допадне и ще улесни живота ви. Скоро iOS 9 може да е и на вашия iPhone.

Tags: iOS 9, Siri, Apple Pay Last update: September 03, 2015

Comments

Leave a Comment

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url with http://)
* Comment: