iPhone 6S – ревю от пръв поглед

Posted by in on September 17, 2015 . 0 Comments.

iphone-6s

 

Apple представи iPhone 6s по време на ежегодната си пресконференция в Сан Франциско. По външния вид на телефона няма промени спрямо предшественика му – 6S дори е със същия размер на дисплея – 4.7 инча. Но Apple са добавили по-бърз процесор, камера с повече мегапиксели и нов “force touch” екран.

Няма спор – iPhone 6s изглежда точно като iPhone 6, въпреки новия розово-златен цвят, който допълва обичайната гама от сиво, златно и сребърно. Apple са отделили много време на разработката на новата 3D touch технология, както и на подобрената камера, но вече ни се иска да видим визуални промени в iPhone 7 следващата година.

Не ни разбирайте погрешно – 6s е наистина много красив телефон, с нетърпение очакваме да разберем повече и за реалната му работа. Но копирането на дизайна от миналогодишния флагман според нас е минус.

Длъжни сме да споменем още едно разочарование – от Apple твърдят, че процесорът A9 ще удължи живота на батерията, но снимките показват, че самата батерия действително е по-малка, отколкото в iPhone 6. Какво ли точно да очакваме?

 

iPhone 6S Цена и дата на излизане

При пускането им по магазините на 25 септември, iPhone 6s и по-големият 6s Plus ще бъдат със същите цени като текущите iPhone 6 и 6 Plus. Това означава:

- за iPhone 6s:

16 GB - £ 539

64 GB - £ 619

128 GB - £ 699

- за iPhone 6s Plus:

16 GB - £ 619

64 GB - £ 699

128 GB - £ 789

Обърнете внимание на липсата на варианти с 32 GB място за съхранение.

 

iPhone 6S Ключови характеристики

По-добра камера

Очакваме по-добри снимки с iSight камерата на iPhone 6S, тъй като флагманът вече е с 12-мегапикселов сензор (това са 50% повече мегапиксели, отколкото в iPhone 6). Сами по себе си мегапикселите не гарантират невероятни снимки, но от Apple твърдят, че новата технология гарантира по-високо качество, в сравнение с всички предишни iPhone-и. Каква ли е истината за това?

 

Live photos

Когато правите снимка с телефона си, 1.5 секунди преди и 1.5 секунди след натискането на бутона за снимане също ще бъдат записани. Получава се нещо като анимиран GIF, който може да бъде поставен като движещ се тапет на заключения екран на iPhone 6S. Тази „жива снимка“ може да използвате също на вашия iPad или Apple Watch.

 

3D touch

iPhone 6s ще разпознава силата на натиска по екрана с пръст. С леко докосване ще видите част от някакво съдържание например. С по-силно натискане ще отворите приложение.

 

4K видео

Apple са направили камерата в iPhone 6s да записва в 4k ultra HD качество. Това е добра новина за тези с 4K TV и много по-малко вълнуващо за всички останали. Въпреки това, фактът, че 6s може да прави 4K кадри, в голяма степен ни ориентира за скоростта на новия процесор A9.

 

Следете за още подробности за iPhone 6s.

Tags: iPhone 6S, iPhone 6S Plus Last update: September 17, 2015

Comments

Leave a Comment

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url with http://)
* Comment: