Водоустойчив ли е iPhone 6S?

Posted by in on October 09, 2015 . 0 Comments.

iPhone-6s-Water-Resistant

Навлизането на вода в корпуса често е причина за повреди в телефоните и повишаване на разходите за потребителите. Собствениците на новия iPhone 6s обаче не трябва да се притесняват от „водни“ проблеми, тъй като устройството се оказа изключително водоустойчиво.

YouTube потребителят Зак Стрейли доказа това в любопитен клип във видео мрежата.

На видеото се виждат два телефона – iPhone 6s и iPhone 6s Plus, поставени в купи с вода. До тях има таймери, които отмерват пред наблюдаващите времето на престоя на устройствата под вода. Един час по-късно Стрейли тества 3D Touch функционалността на камерата – и двата телефона работят без никакви явни проблеми.

 

Защо Apple изобщо не споменава това предимство на новото поколение iPhone-и?

Макар че телефоните явно издържат доста време под вода без поява на щети, много по-безопасно е да се избягва нарочното потапяне на iPhone-ите – Apple се опитва да предотврати точно това.

 

Защо iPhone 6s и iPhone 6s Plus са толкова водоустойчиви?

Това качество на двете устройства се дължи на почти незабележими, но жизненоважни вътрешни уплътнения, които предпазват вътрешните компоненти като дисплея и дънната платка от корозия и къси съединения. Лошата новина е, че бутонът за включване/изключване, бутонът за звука, високоговорителят и жакът за слушалки не са толкова добре защитени, че да рискувате да унищожите телефона си с умишлено потапяне във вода.

 

През последните години конкурентите на американския ИТ гигант Samsung и Sony значително напреднаха по отношение водоустойчивостта на устройствата си, включително в Sony Xperia Z5 и Samsung Galaxy S5. По-новият Galaxy S6 обаче не е водоустойчив.

Новите iPhone-и са в продажба от 25 септември – очаквано опашките в магазините на Apple са огромни. Купете вашия iPhone 6s тук сега на по-ниска цена.

Tags: водоустойчив, iPhone 6s Plus, iPhone 6s Last update: October 09, 2015

Comments

Leave a Comment

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url with http://)
* Comment: