iPhone 7 може би ще е водоустойчив

Posted by in on October 13, 2015 . 0 Comments.

iphone-7-waterproof

iPhone 6s и 6s Plus се появиха едва преди няколко дни, но слуховете за предстоящия iPhone 7 вече започнаха да се разпространяват.

Според последните изтекли данни, следващият iPhone може да има огромно предимство пред досегашните модели: той може да бъде водоустойчив и прахозащитен.

Apple може би ще използва в iPhone 7 капсулирана система, в която ще е процесорът, защитен от водонепропускливи уплътнения.

В действителност, двата настоящи модела – iPhone 6s и iPhone 6s Plus – също са „неофициално“ водоустойчиви. Има доказателства, че потопените под вода устройства оцеляват и работят без дефекти и след това. Официално обаче тези два модела не са водоустойчиви, така че не правете това у дома.

Други слухове твърдят, че Apple може да се откаже от традиционния алуминиев корпус, който видяхме в устройствата от iPhone 5 до iPhone 6s, в полза на нов материал. Компанията също може да избяга от извитите стъклени ръбове на апарата, като го направи с напълно плосък LCD дисплей.

Разбира се, няма да разберем скоро дали някой от тези слухове ще се окаже верен.

Междувременно, Sony наскоро се отказаха от твърдението за водоустройчивостта на Xperia устройствата. Последните модели от серията – смартфоните Z5 и Z3+ и таблета Z7 – са получили най-високия възможен рейтинг за защита от вода и прах IP68. Но японската компания все пак съветва потребителите си да избягват умишленото мокрене.

Tags: iPhone 7, водоустойчив смартфон Last update: October 13, 2015

Comments

Leave a Comment

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url with http://)
* Comment: