Смартфоните LG G4 започнаха да получават ъпдейта Android Marshmallow

Posted by in on December 15, 2015 . 0 Comments.

lg-g4-android-6-0-marshmallow

С представянето на новите Nexus 5X и Nexus 6X, Google най-накрая разкри всичко за софтуера Android 6.0, който дебютира именно на тези два телефона.

В Android Marshmallow допълнително е оптимизирана консумацията на енергия, за да се гарантира, че вашият телефон ще издържа по-дълго време с едно зареждане. Ще имате и по-голям контрол върху разрешенията на приложенията, можете да персонализирате настройките, интерфейса.

Но, ако вече знаете всичко за Android Marshmallow, вече може би си задавате въпроса: „кога ще го получа на моя телефон?“.

Както винаги, процесът на получаване на актуализация на Android по официални пътища е доста тромав – особено, ако сте с по-стар хардуер. Ако телефонът ви е по-нов от 18 месеца, почти сигурно е, че ще получите ъпдейта.

Ъпдейтът Android Marshmallow 6.0 вече е започнал да достига до смартфоните LG G4 – за потребителите в цяла Европа, след предварителните тестове в Полша и Корея. Много потребители са съобщили, че получават актуализацията на смартфоните си.

Ъпдейтът е с размер 1.55 GB, които могат да бъдат изтеглени или получени по въздуха.

Последната актуализация на операционната система Android предлага редица функции, предназначени за подобряване работата на потребителя, като например:

-       Ще имате по-голям контрол над разрешенията на приложенията – може да дадете или да откажете някакво ниво на достъп не само по време на инсталирането, а по всяко време.

-       Тих режим за звука, нов режим за вибрациите, режим „Не ме безпокойте“ – за блокиране на всички звуци или само аларми и уведомления.

-       Режим Doze (драмка), който изключва фоновите процеси на определени приложения, когато телефонът не се използва, което значително удължава живота на батерията.

Още нещо любопитно: изтече информация, според която по-стар LG флагман също може би ще получи Android Marshmallow. Става дума за LG G2. Още няма потвърждение.

Отново без категорична и официална информация: LG G Flex 2 също е възможно да получи ъпдейта.

Налага се да почакаме и да видим какво ще се случи в близките няколко седмици.

Tags: LG G4, Android Marshmallow Last update: December 15, 2015

Comments

Leave a Comment

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url with http://)
* Comment: