LG G5 идва с изцяло метален дизайн

Posted by in on December 09, 2015 . 0 Comments.

LG-G5-metal

Компанията LG предоставя на лоялните си клиенти редица функции, които вече не се предлагат в много други премиум смартфони – увеличаване на вградената памет чрез microSD слот, сменяема батерия за по-голямо удобство на път (когато едната вече е празна, може да я замените с втора) и др.

Скоро обаче тези функции може да изчезнат и от флагманите на LG, сочи нов доклад от Южна Корея, публикуван в ETNews. От документа се вижда още, че компанията планира да представи LG G5 с изцяло метално тяло.

Ако докладът е достоверен, LG определено клонят към нов стил, различен от познатия, който налагаха в продължение на три поколения смартфони и отличаващ ги от конкурентите. Дори когато другите големи Android производители Samsung и HTC преминаха към флагмани с изцяло метално Unibody тяло, LG отстояваше стила си с корпуси от пластмаса и кожа (последното видяхме в LG G4).

Освен възможността да предлага малко по-ниски цени, друга причина, поради която LG държеше на пластмасата в своите водещи телефони, е осигуряване на достатъчно място за вътрешните компоненти на устройството – microSD слот и голяма сменяема батерия. Изглежда обаче, че на всички смартфон производители в някакъв момент им се налага да избират между запазване на полезни функции или въвеждане на изцяло метален дизайн, който коренно променя усещането в ръката.

Времето LG да направи същото може би дойде. През последното тримесечие, приключващо през октомври, LG са отчели първата си загуба от смартфон продажби за последните шест тримесечия. Въпреки доставените 15 милиона устройства през този период. Според компанията проблемът е, че не могат да бъдат продадени скъпите телефони над $400. Може би качествената пластмаса и красивата кожа не са достатъчно премиум за клиентите? Може би металното тяло ще бъде по-добро и търсено?

LG пусна няколко метални смартфона преди години. През 2006 г. компанията представи LG Shine, мобилен телефон със слайдер с тяло, изработено от метал. Съвсем наскоро пък видяхме LG V10, който е с втори дисплей и рамка от неръждаема стомана, която прави тялото много здраво.

За съжаление, няма доказателства, че металните смартфони се продават по-добре. При Samsung и HTC, например, продължаваме да виждаме спад в продажбите, дори и след преминаването към изцяло метален дизайн.

LG G5 се очаква да бъде представен през февруари на Mobile World Congress. Дотогава не можем да приемем нито един от слуховете за абсолютна истина.

Tags: LG G5 Last update: December 09, 2015

Comments

Leave a Comment

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url with http://)
* Comment: