Как да пестим батерията на своя iPhone

Posted by in on October 01, 2015 . 0 Comments.

low-power-mode-on-iOS-9

Вие сте един от милионите потребители, които вече се радват на новата операционна система на Apple iOS 9? Това означава, че може би сте любопитни за това как да удължите живота на батерията на вашето устройство и да използвате iPhone-а си възможно най-много време с едно зареждане. За щастие, има изключително лесен начин да направите това, чрез настройващ режим, наречен Low Power Mode.

Нужно е само да отворите Settings, а след това да изберете опцията Battery от списъка на менюто. От там просто превключете на режима за пестене на енергия Low Power Mode. Устройството ви автоматично ще премине към новия режим, веднага щом зарядът на батерията падне до 20%.

Защо да не ползвате Low Power Mode през цялото време? MacRumors обяснява, че този режим доста орязва функционалността на вашия iPhone, въпреки че ще ви позволи да извършвате основни, относително леки и енергоспестяващи задачи.

„Low Power Mode намалява производителността на вашия iPhone и премахва някои от фоновите дейности“, обяснява сайтът. „Например, пощата трябва да бъде проверявана ръчно, опресняването на фона – забранено, яркостта – сведена до минимум. От показателите за производителността на процесора на iPhone се вижда, че режимът Low Power Mode значително намалява консумацията на енергия, за сметка на ефективността на апарата.“

Все пак, ако сте на път и се нуждаете от енергията на вашия iPhone само за провеждане на разговори и отговаряне на имейли и sms-и, Low Power Mode е чудесна опция, нали?

Tags: Apple iOS 9, iOS 9, Low Power Mode Last update: October 01, 2015

Comments

Leave a Comment

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url with http://)
* Comment: