Най-добрите водоустойчиви смартфони (1 част)

Posted by in on August 13, 2015 . 0 Comments.

waterproof smartphones

Xperia Z3, Xperia M4 Aqua, Galaxy S5

Активните потребители все по-често търсят издръжливи смартфони, които да отговарят на динамичния им начин на живот. Подбрахме някои от най-добрите водоустойчиви смартфони в момента – който и от тях да изберете, няма да сбъркате.

Започваме със

Sony Xperia Z3

Xperia Z3 е в продажба от есента на 2014 г. На пръв поглед апаратът много прилича на предшественика си Xperia Z2, но е по-лек, с по-контрастен дисплей, по-мощен процесор и по-издръжлива батерия.

Дисплеят на Xperia Z3 е 5.2” Full HD IPS с технологиите на Sony за по-живи цветове – Live Colour LED и Triluminos. Основната камера е с 20.7 MP 1/2.3 Exmor RS сензор и 25 мм широкоъгълен обектив. Видеозаписът е с 4k/Ultra HD качество. Нивата на ISO на камерафона Xperia Z3 са до 12800 – за страхотни снимки на слаба светлина.

Устройството е с 3 GB RAM, 16/32 GB вътрешна памет (+ microSD до 128 GB) и 4-ядрен процесор с чипсет Snapdragon 801 на 2.5 GHz. И още: поддръжка на LTE, NFC, цифрова изолация на шума, усъвършенстван софтуер, щадящ живота на батерията до 2 денонощия.

И сега – най-важното: Xperia Z3 е с по-добра защита от прах и вода от тази на Z2. Z3 покрива сертификата IP68, което е гаранция, че смартфонът е напълно защитен от навлизане на прах и ще издържи под вода до 1.5 метра и до 30 минути.

 

Sony Xperia M4 Aqua

В средата на май 2015 г. на българския пазар пристигна Xperia M4 Aqua – смартфон в средния ценови клас, но с почти флагмански дизайн и добри характеристики.

Sony Xperia M4 Aqua е със 7.3 мм дебелина и пластмасови панели, които правят устройството доста леко. А това е важно за спортуващите. Дисплеят е 5" IPS HD с гъстота на пикселите 294 ppi и резолюция 1280 х 720 пиксела.

Основната камера е 13 MP с LED светкавица и видео запис с Full HD качество. Снимките, направени под вода, са доста добри. Предната камера е 5 MP.

Апаратът работи с осемядрен процесор Snapdragon 615 с тактова честота 1.5 GHz. Оперативната памет е 2 GB, вградената – 8 GB + microSD слот. Допълваме изброяването на характеристиките на Xperia M4 Aqua с NFC, Android 5.0 Lollipop и 2400 mAh батерия с живот до две денонощия.

Сертификатът за защита от прах и вода е IP65/68 – можете да потапяте смартфона под вода до 1.5 метра и около 30 минути. Вече не трябва да се плашите от дъжд, изпускане в басейна или потене във фитнес залата.

 

Samsung Galaxy S5

Galaxy S5 е изработен от пластмаса, допирът в ръката е мек и приятен, а захватът – удобен. Дизайнът е крачка напред, спрямо Galaxy S4.

Под физическия Home бутон е поставен скенер за пръстови отпечатъци, който е допълнителна защита за телефона. Сканирането на отпечатъка става с натискане + провлачване на пръста нагоре. Лесно е, но е необходимо да включите в действието и двете си ръце – едната да държи апарата, а другата – да отключва.

Моделът е оборудван и с пулсомер – за засичане на сърдечния ритъм. Пулсомерът се ползва с приложението S Health, което е доста харесвано от спортуващите – за следене на спортни активности, маршрути, резултати, хронология и др.

Galaxy S5 е с 5.1” Super AMOLED дисплей с резолюция 1920 х 1080 пиксела. Изображението е живо, много наситено, контрастно.

Основната камера е 16 MP с много бърз автофокус – със скорост 0.3 секунди. Видеата са с 4k/Ultra HD резолюция – прекрасно качество.

Samsung Galaxy S5 е с 2 GB RAM и мощен 4-ядрен процесор Snapdragon 801 с тактова честота 2.5 GHz. Батерията на апарата е с капацитет 2800 mAh, с който, при нормално ползване, S5 ще ви служи цяло денонощие.

Galaxy S5 е първият флагман на Samsung със сертификат IP67. Според този индекс в апарата няма да проникне вода при потапяне на дълбочина до 1 метър за до 30 минути. Устройството ще е предпазено от дъжд и случайни изпускания в течност.

 

Очаквайте част 2 с най-добрите водоустойчиви смартфони.

Comments

Leave a Comment

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url with http://)
* Comment: