Nokia Lumia 1520 вече се продава в Европа

Posted by in on December 01, 2013 . 0 Comments.

Nokia Lumia 1520

Точно преди месец, на 22.10.2013 г., на конференцията Nokia World в Абу Даби беше представен първият фаблет на Nokia – Lumia 1520. Днес вече му предстои да бъде доставен в търговската мрежа на няколко европейски страни. Според много мнения, това е най-добре изглеждащият смартфон с операционна система Windows Phone 8, който съществува до момента.

Към днешна дата флагманът Lumia 1520 се продава единствено във Франция, но следващата седмица ще бъде наличен и в още няколко страни, като Хонконг, Италия, Русия и САЩ. В Щатите цената на смартфона се очаква да бъде 99.99 долара с двугодишен договор и 549 долара на свободна продажба (непотвърдена информация). За цената му в европейските страни ще научим повече, след като бъде пуснат в продажба.

Моделът е с 6-инчов сензорен екран ClearBlack с Full HD резолюция 1080p. С едно докосване ще правите всичко! На началния екран са разположени редове и колони с плочки, от които се управлява усройството. Колоните са три, от което следва, че плочките са с удобен, достатъчно голям размер за докосване и с по-дебели пръсти.

На задния цветен панел ще откриете изумителна 20-мегапикселова камера с Carl Zeiss оптика, PureView технология, оптична стабилизация на изображението, автофокус, двойна LED светкавица, геотагване, засичане на лица. Lumia 1520 е и с 4-посочни стерео микрофони – такива се вграждат за първи път в модел на финландската компания. Благодарение на тази иновация, с камерата ще записвате видео с по-добро качество на звука!

Процесорът е четириядрен Snapdragon 800, работещ на 2.2 GHz, което превръща Nokia Lumia 1520 в най-мощното WP8 устройство. Системната памет е 2 GB, вградената е 32 GB + microSD слот за карти памет за увеличение до 64 GB + 7 GB безплатни в облака SkyDrive.

Батерията също не е за подценяване – литиево-йонна, с капацитет 3400 mAh. Има въвможност за безжично зареждане, благодарение на Qi съвместимост.

Ако интересът ви към Nokia Lumia 1520 е вече неудържим, следете за премиерата на устройството и на нашия пазар! Ще го намерите и в нашия онлайн магазин за смартфони.

Tags: nokia lumia 1520 Last update: December 01, 2013

Related Products:

Comments

Leave a Comment

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url with http://)
* Comment: