Pepsi пусна евтин Android смартфон

Posted by in on December 10, 2015 . 0 Comments.

pepsi-p1-phone

Pepsi Phone P1 беше пуснат през ноември 2015 г. като бюджетен телефон. Той е брандиран с кръглото лого на Pepsi и се предлага в сребърен, златен и син цветови вариант. Тялото му е метално, с Unibody дизайн.

Телефонът идва с 5.5-инчов сензорен дисплей с резолюция 1080 х 1920 пиксела.

Устройството се задвижва от 8-ядрен процесор MediaTek MT6592 на 1.7 GHz честота и е с 2 GB системна памет. Телефонът е окомплектован още с 16 GB вътрешна памет, която може да се разшири до 64 GB чрез microSD карта.

Що се отнася до камерите, Pepsi Phone P1 предлага 13-мегапикселова основна камера на гърба и 5-мегапикселова селфи камера отпред.

Pepsi Phone P1 се задвижва от Android 5.1 и се захранва от несменяема батерия с капацитет 3000 mAh. Размерите на тялото са 152.2 x 76.2 x 7.7 мм, а теглото – 158 грама.

Апаратът е с две SIM карти – Micro-SIM и Nano-SIM. Опциите за комуникация включват Wi-Fi, GPS, Bluetooth, 3G, 4G.

Евтиният смартфон ще се предлага вероятно само в Китай, на цена на дребно от около $200.

 

За Pepsi

PepsiCo е компания, която произвежда газираната безалкохолна напитка Pepsi. Компанията е основана през 1893 г. и се е утвърдила като един от най-големите брандове за храни и напитки. PepsiCo влезе в бизнеса със смартфони през 2015 г. Тя предостави своята търговска марка за име на смартфон, произведен от китайската фирма Shenzhen Scooby Communication Equipment, и обяви, че планира да навлезе и на пазара на аксесоари за мобилни телефони.

Новият Pepsi телефон се приема като част от дългогодишната война на компанията с основния ѝ конкурент Coca-Cola. Миналата година PepsiCo остана на второ място по пазарен дял в САЩ в сектор газирани безалкохолни напитки. 

Tags: Pepsi Phone P1 Last update: December 10, 2015

Comments

Leave a Comment

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url with http://)
* Comment: