Samsung подготвя нов смартфон с капаче (ретро дизайн)

Posted by in on December 09, 2015 . 0 Comments.

Samsung-flip phone-W2016

Изтекли снимки показват, че Samsung работи по смартфон с капаче и ретро дизайн, който се оказа популярен сред знаменитостите. Да, точно така. Говорим за видеото към песента „Hello“ на Адел, в което виждаме точно такъв телефон. Апаратът може да се окаже доста популярен и в крак с модата – особено за потребителите, които са фенове на певицата и нейния стил.

Флип (сгъваеми) телефоните бяха на мода през 2000 г., благодарение на Motorola Razr и Sony V800. Но този ретро стил може скоро да направи зашеметяващо завръщане – доклади на Samsung сочат, че компанията работи по сгъваем модел смартфон.

Устройството, което е с кодово име SM-W2016, е било забелязано онлайн и изглежда, че ще бъде с два екрана.

Макар че е с остарял дизайн, телефонът ще разполага отвътре с всичко, което има един Android смартфон. Сайтът SamMobile съобщава, че SM-W2016 ще работи с Android 5.1.1 Lollipop и ще има осемядрен 64-битов процесор, 3 GB оперативна памет и 64 GB място за съхранение. Камерата на гърба ще бъде вероятно с 16-мегапикселов сензор, а тази на лицето – с 5 MP.

Дизайнът е много далеч от новия Samsung Galaxy S6 и страшно близо до Moto Razr.

SM-W2016 може би ще се хареса и на хората, които предпочитат физическите клавиатури пред сензорните.

Конкурентът на Samsung LG наскоро пусна флип телефона LG Wine Smart. Той е с 3.2-инчов цветен сензорен дисплей, работи с мобилната операционна система Android Lollipop 5.1 и поддържа 4G разговори. Телефонът се продава в Корея и се очаква да навлезе скоро във Франция, Италия, Полша, Испания, Казахстан, Япония и Обединеното кралство.

Някои знаменитости, включително Ана Уинтър, Риана и Кейт Бекинсейл, наскоро бяха забелязани с винтидж телефони.

Вие бихте ли си купили такъв?

Tags: Samsung, SM-W2016 Last update: December 09, 2015

Comments

Leave a Comment

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url with http://)
* Comment: