Samsung Galaxy S5 ще сканира ириса на окото

Posted by in on December 01, 2013 . 0 Comments.

Новините, или по-точно слуховете относно Samsung Galaxy S5 не спират! Дали процесорът ще е 64-битов? Дали дисплеят ще е с AMOLED технология? Дали камерата ще е 16-мегапикселова?

Може би още в началото на 2014 г. ще разберем това – очаква се флагманът на южнокорейската компания да бъде реализиран тогава.

И, за да увеличи още напрежението на феновете на марката, Samsung регистрира патент, който се появи в сайта Patent Bolt и предизвика поредната доза предположения.

По първоначални слухове технологичната компания подготвяше система за отключване на смартфона Galaxy S5 с пръстов отпечатък. Вместо това обаче, оказва се, че потребителите ще използват скенер на окото, за да отключват техните смарт устройства. Официалното представяне на тази новост може би ще е на MWC (Mobile World Congress) на 24-27 февруари 2014 г. в Барселона, Испания.

От регистрирания нов патент на Samsung става ясно, че технологичният екип на компанията работи по създаването на Retina Scanner за идентифициране на собственика на устройството.

Кое е новото тук? Вместо да сканират ретината, Samsung са решили  да сканират ириса на потребителите. Предимствата на това са:

  • повече уникални точки за идентификация, отколкото при пръстовите отпечатъци;
  • безконтактно сканиране;
  • позволява идентификация дори, ако потребителят носи диоптрични очила или контактни лещи;
  • отнема по-малко от две секунди – бързо и изключително точно;
  • събраните биометрични данни от ириса се считат за по-надеждни от пръстовите отпечатъци или от тези, получени посредством сканиране на ретината.

 

Имайки предвид, че по тази технология и регистрирането на патента за нея Samsung работят от почти година, можем да очакваме предстоящият флагман на компанията – Galaxy S5 – да бъде „оборудван“ с нея. Сканирането на окото ще бъде използвано и в новата технология „Портфейл“ (Wallet) и други финансови транзакции. Бързото разпознаване само за 2 секунди и отпадането на нуждата да махате ръкавиците си (както при пръстовото сканиране) ще е огромен плюс за Samsung.

Предстои да видим дали този и всички други слухове за технологичния гигант и неговия Samsung Galaxy S5 ще бъдат оправдани.

Tags: Samsung Galaxy S5 Last update: December 01, 2013

Related Products:

Comments

Leave a Comment

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url with http://)
* Comment: