Samsung Galaxy S6 Edge Plus - ревю от пръв поглед

Posted by in on August 27, 2015 . 0 Comments.

Samsung Galaxy S6 Edge Plus

Преди година Samsung Galaxy S6 edge създаде истински фурор с двойно извития си дисплей. Затова не е чудно, че компанията продължи тази „извита“ серия с още едно предложение – Samsung Galaxy S6 edge+.

Новият фаблет не е само физически по-голяма версия на S6 edge. Той идва с редица уникални характеристики, които го разграничават от предшественика му.

 

Samsung Galaxy S6 Edge Plus Дизайн

На пръв поглед Galaxy S6 edge+ е само уголемен вариант на Galaxy S6 edge. Но това не намалява неговата привлекателност. Устройството е изработено от премиум материали – комбинацията от метал и стъкло му придава невероятен и първокласен вид.

S6 edge+ разполага със сензор за пръстови отпечатъци, сензор за пулс, MicroUSB 2.0 порт за бързо зареждане и др.

 

Samsung Galaxy S6 Edge Plus Дисплей

Красивият дизайн на Galaxy S6 edge+ се дължи главно на извития 5.7-инчов 1440 x 2560 (Quad-HD) Super AMOLED дисплей – малко по-голям от 5.1-инчовия екран на S6 edge. Плътността на пикселите е 518 ppi, което значи невероятно контрастно и детайлно изображение. Видимостта на екрана от всеки зрителен ъгъл е отлична дори при пряка слънчева светлина. Истински празник за окото – бъдете сигурни!

Дисплеят на новия Note 5 е със същите размер, резолюция и плътност на пикселите.

 

Samsung Galaxy S6 Edge Plus Интерфейс и функционалност

Galaxy S6 edge+ и Galaxy Note 5 идват с най-новия TouchWiz потребителски интерфейс на Samsung. В голямата си част той е това, което вече сме виждали в Galaxy S6 edge и който беше приет доста добре. Но тук ще наблегнем на функциите на извития дисплей:

-       уведомителни етикети, показващи най-интересното съдържание – в страничните части на дисплея;

-       Edge Lighting – извитото ръбче свети в различен цвят, в зависимост от това кой контакт звъни – полезно е, когато телефонът е поставен с екрана надолу (по време на бизнес среща например);

-       People Edge – бърз достъп до любимите контакти чрез издърпване на табчето надолу;

-       Apps Edge – това е нов панел, с който можете да стартирате само с натискане на една икона всяко от 5-те предварително избрани от вас приложения;

-       позиция на Edge екрана – почти незначителна функция, която позволява страничното ръбче да се премести нявсякъде по екрана – дори и в средата – за да може да бъде достигнато по възможно най-удобния за потребителя начин.

 

Samsung Galaxy S6 Edge Plus Процесор и памет

Бързо и гладко – така работи чипът Exynos на Samsung Galaxy S6 edge+.

Exynos 7420 е 8-ядрен чипсет с 4 Cortex A57 ядра, тиктакащи на 2.1 GHz, и 4 енергоспестяващи A53 ядра, работещи на 1.5 GHz.

S6 edge Plus е с 4 GB RAM, с които работи изключително бързо и без насичане и забавяне. Базовият вариант на устройството е с 32 GB вградена памет. Предлага се и версия с 64 GB. С въвеждането на новия премиум дизайн, Samsung са решили да премахнат microSD слота за карти с допълнителна памет.

Galaxy S6 edge+ поддържа 4G LTE,  Wi-Fi, NFC, Bluetooth 4.2, GPS, Glonass.

 

Samsung Galaxy S6 Edge Plus Камера

Samsung са сложили невероятна основна камера в Galaxy S6 edge+ - 16-мегапикселова, с широкоъгълен обектив и апертура f/1.9 – за прекрасни снимки и при слаба светлина. Тук добавяме и HDR, Panorama, Selective Focus, Slow Motion, Fast Motion, Video Collage. Да не забравяме и функцията заснемане в RAW – за наистина качествени резултати.

Снимките с камерата на Galaxy S6 edge+ са детайлни, с богати цветове.

Видео записът е с оптична стабилизация на изображението, чист звук и автофокус и може да е с различна резолюция – UHD (3840 x 2160), QHD (2560 x 1440), 1080p 60fps, 1080p 30fps, 720p и VGA.

Селфи камерата е 5-мегапикселова – също с широкоъгълен обектив и апертура f/1.9.

 

Samsung Galaxy S6 Edge Plus Батерия

Galaxy S6 edge+ се захранва от 3000 mAh несменяема батерия. Тя е истински звяр по отношение на издръжливостта – въпреки големия екран на устройството, който изисква много енергия, при нормално ползване апаратът ще издържи цял ден с едно зареждане.

Друго предимство е, че батерията на Galaxy S6 edge+ се зарежда много бързо. Само 80 минути са достатъчни, за да се зареди на 100%! Да не забравяме и безжичното зареждане, което е малко по-бавно, но пък е голямо удобство в много ситуации.

 

В заключение можем да кажем, че за предстоящия „мобилен“ сезон, когато ще се развихрят и другите компании с новите си устройства, Samsung има поне един сериозен представител. Конкуренцията ще е жестока, но Galaxy S6 edge+ по нищо няма да ѝ отстъпва.

Tags: Samsung Galaxy S6 Edge Plus, Galaxy S6 Edge Plus Last update: August 27, 2015

Comments

Leave a Comment

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url with http://)
* Comment: