Samsung Pay – всичко, което трябва да знаете

Posted by in on August 28, 2015 . 0 Comments.

samsung-pay

Преди дни Samsung предизвика вихрушка от съобщения за няколко нови продукти, включително Galaxy Note 5, Galaxy S6 Edge+ и Samsung Pay.

Ето всичко, което трябва да знаете за Samsung Pay.

 

Какво е Samsung Pay?

Samsung Pay е мобилният портфейл на Samsung. Системата позволява на потребителите да съхраняват своите кредитни, дебитни и клиентски карти в смартфона си, за да може да се използват чрез него за плащане на покупки без физическата карта да се вади от портфейла.

 

На какви устройства работи Samsung Pay?

На всички най-нови мобилни устройства на Samsung, включително Galaxy S6, Galaxy S6 Edge, Galaxy S6 Edge+ и Galaxy Note 5.

 

Как работи Samsung Pay?

При плащане на покупка вземете вашето устройство със Samsung Pay и го доближете до картовия четец. За разлика от iPhone и Apple Pay, тук няма да има екран за потвърждение на плащането. Всичко е автоматично.

След като приближите телефона си към терминала за плащане, ще трябва да го обърнете с лицето надолу – работи дори при заключен екран – за да активирате Samsung Pay. На екрана ще се появи кредитната ви карта. На финала покупката се потвърждава от вашия пръстов отпечатък.

 

Какви трансферни технологии използва Samsung Pay?

Samsung Pay използва две технологии – NFC (Near Field Communication) и MTS (Magnetic Secure Transmission). NFC използва радиочестоти за предаване на данните, а MTS използва магнитна технология.

MTS е начинът, по който са прехвърляни данните от кредитните и дебитните карти по време на плащане от десетилетия: с магнитен четец. Може да използвате Samsung Pay с почти всеки терминал, който приема магнитни карти.

 

Сигурна ли е системата Samsung Pay?

Да. Както и при Apple Pay, след като добавите разплащателните си карти в Samsung Pay, номерът им НЕ се запаметява в устройството ви. Вместо това за всяко плащане се генерира и криптира друг уникален номер. Този номер се „токенизира“ при извършване на плащането, така че дори и търговците не получават достъп до номера на картата ви.

Токенизацията работи при NFC и MTS.

 

С какви разплащателни карти ще мога да използвам Samsung Pay?

При стартирането на технологията след няколко седмици, Samsung Pay ще поддържа плащане само с Mastercard и Visa, издадени от по-големите банки, като Chase Bank и Bank of America. Постепенно Samsung Pay ще добавя още финансови институции – както прави и Apple Pay.

 

Къде мога да използвам Samsung Pay?

Тук е едно от основните предимства на Samsung Pay пред Apple Pay и Google Wallet. Защо? Благодарение на поддръжката на MTS. NFC е все още млада технология и много търговци просто не разполагат с такива терминали. В момента с Apple Pay може да се плаща само в около 800 000 магазина в САЩ.

Теоретично, Samsung Pay ще обхване всички тези магазини + още милиони, разполагащи с MTS терминали. Въпреки това, поддръжката на MTS ще има намаляващо значение с течение на времето. Законите, влизащи в сила в САЩ тази година, ще задължат търговците да осъвременят терминалите си с – с по-новата технология NFC. Така ще нарасне и влиянието на Apple Pay.

 

Кога ще стартира Samsung Pay?

Samsung Pay стартира в Южна Корея на 20 август. На 28 септември технологията ще навлезе в САЩ. Следващите страни, в които ще е достъпна системата за мобилни плащания, ще са Великобритания, Испания и Китай – все още няма обявен график за това.

 

Големите технологични компании се опитват да убедят потребителите да използват за плащанията си мобилните си телефони, а не пластмасовите кредитни и дебитни карти. Вие какво мислите за това?

Tags: Samsung Pay Last update: August 28, 2015

Comments

Leave a Comment

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url with http://)
* Comment: