Sony Xperia Z5 Premium с 4К дисплей

Posted by in on September 30, 2015 . 0 Comments.

Sony_Xperia_Z5_premium_4k_display

Sony наскоро представи своя първокласен Xperia Z5 Premium като първия в света 4K смартфон. Само че... по-голямата част от съдържанието, което се разглежда с този невероятен дисплей, не се визуализира в 4K.

Когато говорим за разглеждане на съдържание в 4K с Xperia Z5 Premium, има уловка. Смартфонът показва видеа и снимки в 4K качество, но всичко останало е с 1080p резолюция. Бързаме да ви кажем обаче, че има добро обяснение за това.

Предлагането на невероятната 4K резолюция в дисплей на смартфон звучи наистина предизвикателно. Това означава, че 5.5-инчовият екран на Sony Xperia Z5 Premium е с резолюция 3840 х 2160 пиксела и съответно 806 ppi пикселна плътност.

Такава висока плътност на пикселите със сигурност ще окаже влияние върху живота на батерията – а Sony твърди, че Premium флагманът може да работи до два дни с едно зареждане. Оказва се, че показването на голяма част от съдържанието в 1080p резолюция има тясна връзка с живота на батерията. За да се пести енергия, 4K дисплеят по подразбиране е 1080p дисплей, когато не се разглежда медийно съдържание.

"Xperia Z5 Premium има 4K дисплей с резолюция 3840 х 2160 пиксела, даващ възможност да се наслаждавате на видеата и снимките си в 4K резолюция," обясни Sony в изявление за Phone Arena. "Останалото съдържание се показва с 1080p или по-ниска резолюция, за да се оптимизира работата и издръжливостта на батерията на устройството, което гарантира, че ще можете да се насладите на 4K резолюцията, когато имате най-много нужда от нея."

Смартфонът крие мощна 3430 mAh батерия под капака, но дори този капацитет няма да е в състояние да осигури обещаната двудневна издръжливост на телефона, ако потребителите разглеждат всичко в 4K. С преминаване в 1080p, когато не става въпрос за снимки и видеа, смартфонът може да достигне обещания живот на батерията.

Според някои твърдения дори QHD (2K) резолюцията (2560 x 1440 пиксела) е твърде много за дисплей на смартфон, което логично повдига въпроса дали 4K дисплея, който дори не показва всичко в 4K, наистина има смисъл.

Независимо от това Sony Xperia Z5 Premium се радва на много голям интерес и пускането му в търговската мрежа се чака с нетърпение.

Tags: Sony Xperia Z5 Premium, 4К дисплей Last update: September 30, 2015

Comments

Leave a Comment

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url with http://)
* Comment: