Пазарният дял на Windows Phone в Европа расте

Posted by in on December 17, 2013 . 0 Comments.

Компанията за маркетингови проучвания Kantar Wordpanel предостави данни за състоянието на пазара на смартфони за месеците август, септември и октомври 2013 г. Продажбите са съпоставени със същия период на 2012 г.

Добрата новина от доклада е за устройствата с Windows Phone, а лошата – за тези с Android и iOS.

Докато в САЩ и Япония новите iPhone устройства бяха добре приети, превземайки съответно 76.1% пазарен дял в Япония и 52.8% от пазара в САЩ, в Европа движението нагоре е едва забележимо – от 14.6% през септември до 15.8% през октомври. Това е период, който включва 40-дневното съществуване на iPhone 5s и iPhone 5c, когато се предполага, че интересът и търсенето са по-големи. Фактите обаче говорят друго – броят на продажбите на Apple смартфоните с iOS драстично е намалял в сравнение със същия период на 2012 г. – отчетен е 21.2% спад.

От друга страна, според доклад на Microsoft, устройствата с Windows Phone са достигнали 10.2% пазарен дял в Европа, което е над два пъти повече от същия период на миналата година, когато са били 4.8%. Наблюдава се ръст с 5.4 на сто.

При устройствата с Android също има ръст – 6.4%, което обаче е малко, имайки предвид колко интензивно Samsung пускат устройства с тази операционна система.

Във Великобритания, почти 75% от продажбите на Nokia Lumia в изследвания период се държи от бюджетните модели – като Lumia 520 и 620. Такава е тенденцията и в другите европейски страни.

Отново във Великобритания – Windows Phone държи 11.9 на сто пазарен дял при смартфоните, което е почти три пъти повече, отколкото през същия период на 2012 г.

Благодарение на моделите Lumia финландската компания, придобита от Microsoft, успя да реализира повече продажби.

Сега остава да видим дали тези тенденции ще се задържат – Windows Phone да отчита растеж, а Android (Google) и iOS (Apple) – спад в продажбите.

http://wmpoweruser.com/windows-phone-now-officially-over-10-market-share-in-eu-as-in-eu5-the-iphone-5s5c-launch-fails/

Tags: Windows Phone OS Last update: December 17, 2013

Related Products:

Comments

Leave a Comment

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url with http://)
* Comment: