Lenovo Vibe K6

Lenovo Vibe K6

24500 лв.

Показва 1 до 1 от 1 (1 страници)

Lenovo

Lenovo

Lenovo е китайска технологична компания, която произвежда мобилни телефони, базирани на операционната система на Google – Android. Моделите на компанията отговарят на изискванията на милиони потребители в целия свят.

Lenovo е основана в Пекин през 1984 г. и е най-известна със своите лаптопи и персонални компютри. Когато през 2005 г. придоби компютърния бизнес на IBM, беше логично няколко години по-късно – през 2013 г. – да стане най-големият производител на компютри в света. През 2011 г. компанията навлезе на пазара на Android и Windows таблети, през 2012 г. започна да продава Android смартфони, а през 2014 г. придоби Motorola Mobility от Google за $2,91 милиарда.

Името на компанията идва от "Le" – легенда и "novo" – от латински "нов". Lenovo означава "новата легенда".

С бюджетните си, но и ефективни устройства, китайският производител до голяма степен успя да раздвижи пазара на смартфони в последните години. Наскоро компанията пусна няколко смартфон серии с прекрасна конфигурация, съчетани с хубав външен вид.

Макар че са предимно бюджетни, смартфоните Lenovo съвсем не са за пренебрегване – дори и да имате големи изсквания към тях. Едно от основните предимства на бранда е, че флагманите, които произвежда, обикновено са по-евтини от тези с подобни характеристики на компании като Samsung, HTC, Hiawei и Xiaomi.

Другата отличителна характеристика на смартфоните Lenovo е, че те използват почти непроменена версия на Android – интерфейсът на красивата мобилна операционна система на Google е почти без модификации. Забелязваме, че много потребители са доволни от това.

Телефони Lenovo цена

В сайта за мобилни устройства и услуги Skyfon ще намерите най-новите, а и най-добрите по-стари модели на Lenovo – с подробни спецификации, снимки и на изключително конкурентна цена. Бъдете сигурни, че ще намерите най-добрата оферта за себе си.