Samsung ще добави специална охлаждаща система в Galaxy S7

Posted by in on December 22, 2015 . 0 Comments.

Galaxy_S7

Следващият флагман на Samsung, който ще е наследник на телефоните Galaxy S6 и S6 Edge+, може да бъде оборудван със система за течно охлаждане с цел понижаване на работната температура и, по този начин – увеличаване на ефективността.

Това са най-новите слухове за предстоящия Samsung Galaxy S7, който се очаква да бъде представен точно преди събитието Mobile World Congress в Барселона, Испания, в края на февруари.

Възможността за течно охлаждане в следващия модел телефон е била спомената първо в доклад в китайския сайт UDN. Съобщено е, че Samsung търси досавчик на топлинни тръби, които да отвеждат топлината от един тип компоненти към друг, с цел охлаждане на първите. Тънките тръбички позволява циркулиране на течност в тях за отвеждане на топлината. Течността е по-ефективен топлоносител от въздуха.

Използването на топлинни тръби, обаче, ще направи по-трудно изработването на тънък телефон. Компанията трябва да намери нови начини за добавяне на такава функционалност в своите устройства.

Други компании, които са използвали тази технология в някои от мобилните си телефони, са Microsoft и Sony, а съответните устройства са Lumia 950 XL и Xperia Z5.

През април Fujitsu представи проект за иновативна тънка топлинна тръба, която е с дебелина под 1 мм. Компанията я разработва, за да подобри вътрешното охлаждане на бъдещите си смартфони, таблети, лаптопи и други компактни електронни устройства. Топлинната тръба се поставя вътре в устройството. След преминаване през източници на топлина, течността в тръбичката се превръща в пара, а след като се охлади, отново преминава в течно състояние. Подобен е процесът в климатичните системи.

Тънката топлинна тръба на Fujitsu може да пренася приблизително пет пъти повече топлина, отколкото досега познатите топлинни тръби. Това дава възможност на процесорите и другите компоненти, излъчващи топлина в смартфона, да се охлаждат по-ефективно.

Слуховете за поставяне на топлинна тръба в следващото поколение S7 смартфони на Samsung не са единствените.

Други доклади от октомври твърдят, че S7 може да дойде с функция 3D Touch, като тази в последните Apple iPhone 6s модели.

Въпреки нашето нетърпение, потвърждение на тези предположения от страна на Samsung няма.

Tags: Samsung Galaxy S7 Last update: December 22, 2015

Comments

Leave a Comment

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url with http://)
* Comment: