Sony Xperia Z6 ще има 5.2”дисплей, реагиращ на натиск

Posted by in on December 11, 2015 . 0 Comments.

sony xperia z6 touch

Само няколко месеца след като през септември Sony пусна своя последен флагман, слуховете за новото водещо устройство Xperia Z6 вече са в обсега ни. Говори се, че следващият представител на серията Z ще се появи през втората половина на 2016 г.

Според слуховете Sony Xperia Z6 ще бъде обявен по време на Mobile World Congress, но дори това все още не е потвърдено.

Xperia Z6 ще има дисплей, чувствителен на натиск. В доклади се твърди, че Sony работи по свой собствен дисплей. Това означава, че компанията няма да разчита на доставчици като Synaptics, който вече анонсира компоненти за реагиращ на натиск екран.

Чувствителният дисплей, който разпознава силата на натиска, прилагана върху него, позволява на потребителите да извършват бързи действия и различни задачи, в зависимост от това колко силно и продължително натискат екрана. Това е най-новата технология, за която все повече се говори. Така че не е изненада, че ще я видим и във флагман на Sony.

От гледна точка на дизайна, устройството се очаква да е с OmniBalance, който видяхме във всички модели от серията Z досега. Тялото може би ще е алуминиево и ще обхваща 5.2-инчов Full HD дисплей. Това вероятно ще бъде премиум устройството с по-голям и по-отчетлив дисплей.

Очакваме и по-малкия Compact вариант да придружи основния флагман.

Xperia Z6 вероятно ще се задвижва от най-новия чипсет Snapdragon 820 на Qualcomm, в съчетание с 4 GB RAM и 16 GB или 32 GB вградена памет + microSD слот за карта памет.

Според прогнозите операционната система ще бъде Android 6.0 Marshmallow. Батерията ще е по-голяма. Задната камера вероятно ще е 13-мегапикселова, а селфи камерата на лицето – 8-мегапикселова.

Към настоящия момент няма официални данни за каквото и да е по отношение на Sony Xperia Z6. Най-добре е да не вярваме 100% на нищо, а да изчакаме търпеливо.

Tags: Sony Xperia Z6 Last update: December 11, 2015

Comments

Leave a Comment

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url with http://)
* Comment: